Download eBook

Culinair kunstenaar Sander-Jan gaat aan de slag met asperges

Introbeeld-sander-jan-lazy-sunday

Sander-Jan is een culinaire duizendpoot. Na het leren van het vak bij topchefs zoals Sergio Herman, startte Sander-Jan zijn eigen cateringbedrijf en werkt hij daarnaast nauw samen met gekende chefs rond verschillende culinaire projecten. We lopen één dag mee met deze aspergeliefhebber.

aspergeteelt-bakje-met-asperges-en-steekmes

Asperges, de basis van culinaire creativiteit

“Koken is een expressie van mijn creativiteit maar koken is ook ontspanning. Het vertrouwen op je kennis, een gerecht bereiden volgens je gekende stappen werkt soms bijna therapeutisch. De asperge is zo’n creatieve groente die zich leent om via verschillende bereidingen haar smaken en texturen tot uiting te laten komen. Geroosterd, gegrilld, gebakken, gekookt, gestoomd, rauw, … altijd verrast deze groente weer.”

Kwaliteit in ingrediënten en tools

Om een gerecht te laten schitteren, moet je starten met de beste kwaliteit van ingrediënten. Een absolute vereiste, anders kan je een top gerecht wel vergeten. Voor de beste kwaliteit asperges koop ik ze rechtstreeks bij de aspergekweker. In mijn zoektocht naar kwaliteit kwam ik zo Bastiaan Spitsbroek tegen. Bastiaan belichaamt de moderne aspergekweker, een ambachtsman die de traditionele kweektechnieken nog beheerst maar ze perfectioneert met innovaties en wetenschap.

uitgelichte-afbeelding-sander-jan-lazy-sunday
aspergeskoken-sander-jan-beirens-demeyere

Hetzelfde geldt voor het gereedschap in de keuken. Elke vakman zal beamen dat kwalitatief gereedschap een belangrijk onderdeel is om tot een top resultaat te komen. Bij koken is dat niet anders. Enkel met kwalitatief materiaal behoud je de controle over de bereiding. Dit wil zeggen dat je met minder stress en meer vertrouwen kan koken.

Hoe ziet de perfecte LAZY SUNDAY er voor jou uit?

We vroegen het aan Sander-Jan Beirens. “Ik geniet ervan om eropuit te trekken en op zoek te gaan naar de beste ingrediënten voor mijn gerecht. Tijdens mijn zoektocht ontmoet ik telkens weer zoveel interessante mensen die me inspireren.”

aspergeskoken-sander-jan-beirens-demeyere asperges met zalm

Recept:

Wens je de creatieve versie van Asperges op Vlaamse wijze & (zelf) gerookte zalm ontdekken? Download dan snel het gratis e-book.

Aspergeskoken-e-book-left
ALLES WETEN OVER ASPERGES?

ASPERGE E-BOOK

Gratis downloaden

Download het nieuwe asperges E-book 
en ontdek nog meer aspergerecepten, tips en tricks

DOWNLOAD