Download eBook

Aspergepizza met blauwe kaas

Aspergepizza-met-sauteuse
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 50 min

Ingrediënten

  • 250 g 00’ bloem
  • 125 g water
  • 21 g verse gist
  • snuifje zout en suiker
  • 1 el olijfolie
  • Per Pizza:
  • 6 asperges
  • 40 g blauwe kaas
  • enkele pluksels tijm
  • 50 g okkernoten
  • handvol rucola
  • scheutje olijfolie
  • 50 g garnalen

Bereidingswijze

  1. Voor het deeg, of je kan ook een pizzabodem aankopen en enkel beleggen. Warm het water op en los hierin de gist op. Meng in de keukenrobot of met de hand de bloem, suiker, zout en olijfolie.
  2. Voeg het water toe en kneed tot een elastisch deeg. Wanneer het deeg klaar is bol je de deeg op en leg onder een keukendoek en laat een uurtje rijzen bij kamertemperatuur.
  3. Verdeel het deeg in porties van 200g en rol uit op een bebloemd tafel. Rol uit tot 3 mm dikte.
  4. Beleg het deeg en bak 10 min. in een voorverwarmde oven van 200°C. Bak bij voorkeur op een pizzasteen die mee voorverwarmd is of een geperforeerde plaat zodat de pizza mooi krokant bakt langs de onderkant.
  5. Mix de rucola samen met de olie tot een gladde massa. Schil de asperges en snijd deze in plakjes. Bak ze even in een sauteuse. Verdeel de rucola over de pizzabodem en daarna de asperges. Brokkel hierover de kaas en de noten. Bak de pizza en werk af met de garnalen.

Aanbevolen Producten

 

-38%
TOP AANBIEDING