Download eBook

Aspergesfrieten met tartaar

Aspergesfrieten-met-tartaar
Gerecht Hapje
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 45 min
Kooktijd 10 min
Totale Tijd 55 min

Ingrediënten

  • Voor het beslag:
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 75 g Panko (Japans paneermeel)
  • 150 ml blond abdijbier
  • 2 eiwitten, stijfgeklopt
  • zout
  • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten van het beslag, behalve de eiwitten, goed tot een klontervrije massa. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten.
  2. Schil de witte asperges ondertussen en kook ze beetgaar.
  3. Verwarm de friteuse tot 180°C.
  4. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag tot een luchtige massa.
  5. Dep de asperges droog alvorens ze door het beslag te halen en te frituren.
  6. Serveer met een lekkere tartaarsaus.

Aanbevolen Producten