Download eBook

Asperges met hollandaise en champignons

Witte-asperges-met-hollandaise-saus-en-gebakken-champignons
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 2
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 45 min

Ingrediënten

  • 250 g mini oesterzwammen
  • 30g boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 el water
  • 100 g roomboter
  • citroensap
  • peper & zout
  • platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
  2. Doe 30 g boter in een bakpan en bak de oesterzwammen.
  3. Smelt de roomboter op een laag vuurtje en schep het schuim dat ontstaan is met een pollepel of schuimspaan vanaf. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  4. Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  5. Voeg het water en een paar druppels citroensap aan de eigelen toe en klop de eigelen schuimig in een conische sauspan.
  6. Zet de pan op een laag vuurtje en klop tot de consistentie van een mayonaise. Haal tijdig van het vuur om het stollen van de eieren te voorkomen.
  7. Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe. Kruid met peper en zout.
  8. Overgiet de saus over de asperges, leg er de gebakken oesterzwammen op en breng op smaak met peper en zout. Werk af met wat platte peterselie.

Aanbevolen Producten