Download eBook

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges-op-vlaamse-wijze
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 25 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 40 min

Ingrediënten

  • 24 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 scheutje azijn
  • 160 g boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • peter, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe.
  2. Snij onderaan het harde uiteinde af.
  3. Kook de asperges mooi krokant in 5 à 6 minuten.
  4. Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  5. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze met behulp van vork fijn.
  6. Smelt de boter en schep het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte.
  7. Doe de geklaarde boter, geplette eieren en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Serveer je ‘asperges op Vlaamse wijze’ meteen.

Aanbevolen Producten