Download eBook

Flatbread met asperges en pesto

Flatbread-met-asperge-en-pesto
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • 40 g feta
  • raketsla
  • Voor het flatbread:
  • 350 gram zelfrijzende bloem
  • 350 gram yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 takje rozemarijn fijn versnipperd
  • snuifje zout
  • olie
  • Voor de pesto:
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 1 bussel basilicum
  • 40 g parmesaan
  • citroen
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en snij de harde uiteinden af en kook ze beetgaar.

    Voor het flatbread:
    Meng alle ingrediënten tot een deeg. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit. Portioneer in stukken van ongeveer 15 cm diameter. Bak het flatbread in een bakpan op een middelhoog vuur goudbruin door ze regelmatig om te draaien.

    Voor de pesto:
    Meng alle ingrediënten in een vijzel tot een pasta en voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
    Topping Smeer het flatbread in met de pesto en leg er de reeds gekookte asperges op. Rasp de feta erover en kleur ze goudbruin onder de grill in de oven. Serveer met een aantal blaadjes raketsla.

Aanbevolen Producten