Download eBook

Gegrilde asperges met teriyaki en zalm

asperges-met-zalm-teriyaki
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 40 min
Kooktijd 20 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 3 eigeel
  • 2 el sushiazijn
  • 2 el soyasaus
  • 2 el honing
  • 1 kl sesamolie
  • 600 g zalmfilet
  • 200 g boter
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • een handvol erwtenscheuten

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en gaar ze 5 min. in gezouten water. Verfris de asperges onder koud stromend water en bewaar ze tot gebruik in het afgekoelde kookvocht.
  2. Meng de sushiazijn samen met de soyasaus, honing en sesamolie. Roer dit los in een sauteuse en voeg hierbij de eigelen. Smelt ondertussen in een andere sauteuse de boter.
  3. Klop op een licht vuur alles tot een homogene massa. Voeg geleidelijk aan de boter toe tot je een mooie emulsie bekomt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de zalmfilet rosé in een beetje boter en leg ze onder aluminiumfolie. Droog de asperges en snijd ze in twee.
  5. Grill ze even en serveer met de zalm en de saus. Werk af met sesamzaad en erwtenscheuten. Met dank aan BelOrta voor het recept.

Aanbevolen Producten

 

-38%
TOP AANBIEDING