Download eBook

Gegrilde steak met rozemarijn, asperges en gepekelde ajuin

Gegrgrilde-steak-met-rozemarijn,-asperges-en-gepekelde-ajuin
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 60 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 75 min

Ingrediënten

  • 3 takjes rozemarijn
  • 12 groene asperges
  • grof zeezout
  • 2 grote witte ajuin
  • 40g suiker
  • 200 ml appelazijn
  • 50 ml witte wijn
  • 4 tl mirin
  • 1 tl peperkorrels

Bereidingswijze

  1. Pekel de ajuin enkele uren op voorhand. Snij de uien in ringen, meng ze met de suiker, azijn, witte wijn, mirin en de peperkorrels. Zet alles in de koelkast.
  2. Kook de groene asperges beetgaar in ruim kokend water. Laat schrikken in ijswater.
  3. Maak van een takje rozemarijn een borstel, en wrijf de steaks in met olie. Kruid af met peper. Gril de steaks tot de gewenste garing. Leg bij het grillen een takje rozemarijn op de grill.
  4. Serveer de steak met de asperges en gepekelde ajuin en kruid af met een paar takjes rozemarijn en grof zeezout.

Aanbevolen Producten