Download eBook

Gratin van asperges en paprika

Gratin-van-asperges-en-paprika
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 50 min

Ingrediënten

  • 150 g groene asperges
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 ml room
  • 1/2 jonagold appel
  • broodkruim

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges. Snij van de witte en de groene asperges het houterige uiteinde af. Kook de asperges net niet beetgaar en snij ze in grote stukken.
  2. Ontdoe de paprika van de zaden en snij ze in grote stukken. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met olie. Gaar ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  3. Voeg na 20 minuten de asperges bij de paprika.
  4. Snij de appel in kleine blokjes en voeg toe in de ovenschotel.
  5. Overgiet het geheel met de room en bestrooi met het broodkruim.
  6. Zet nog 10 minuten in de oven zodat alles goed warm is en er een goudbruine korst ontstaat.

Aanbevolen Producten