Download eBook

Pizza met asperges en ham

Pizza-met-asperges-en-ham
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 2
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • pizzadeeg
  • 2 sneden gekookte ham
  • 75g mozarella
  • geraspte parmezaan
  • 4 el tomatensaus
  • raketsla

Bereidingswijze

  1. Maak de pizzadeeg of gebruik kant-en-klare deeg.
  2. Basisrecept voor pizzadeeg: Meng 75 gr 00 bloem, 40 cl water met daarin 7 g verse gist opgelost, 1 el olijfolie en een snuifje zout. Kneed de deeg en rol op tot een bol. Dek de deeg af met vershoudfolie en laat 1u rusten of beter nog, laat 24u in de koelkast rusten.
  3. Maak een geconcentreerde tomatensaus met aroma's naar keuze.
  4. Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
  5. Rol de deeg uit en lepel de tomatensaus erop tot 1 cm van de rand. Doe niet teveel saus op de pizza.
  6. Verscheur de ham in stukken en leg ze samen met de asperges op de pizza.
  7. Leg verspreid over de pizza, stukjes kaas en rasp er de parmezaan over.
  8. Bak de pizza af in een voorverwarmde oven op zo hoog mogelijke temperatuur.

Aanbevolen Producten