Download eBook

Quiche met asperges en zalm

quiche-met-asperges-en-zalm
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 25 min
Totale Tijd 35 min

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 ml room
  • 50 g gemalen gruyère kaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • bieslook
  • 1 zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Plaats de bladerdeeg in een taartvorm. Druk de randen mooi aan en snij het overtollige deeg weg.
  2. Tip: leg eerst een vel bakpapier in de vorm. Zo plakt het deeg niet aan de taartvorm.
  3. Prik met een vork gaten in het deeg, zowel op de bodem als op de randen.
  4. Bak het deeg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Meng in een kom de eieren, room, versnipperde bieslook en gruyère kaas tot een geheel. Kruid met peper en zout.
  6. Kook de gekuiste asperges beetgaar en snij ondertussen de zalm in kubussen van 2 cm. Doe de zalm en de asperges in de taartvorm en overgiet met het eiermengsel.
  7. Bak de quiche goudbruin.

Aanbevolen Producten