Download eBook

Velouté van asperges met kabeljauw en parmaham

asperge-met-kabeljauwhaasje
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwhaasje met vel
  • 100 g parmaham
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 sjalotje
  • 50 g boter
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • een handvol zurkel
  • enkele el olie
  • 1 kl limoensap
  • scheutje room

Bereidingswijze

  1. Schil en gaar de aspergepunten beetgaar in gezouten water. Verfris de asperges onder koud stromend water en bewaar ze tot gebruik in het afgekoelde kookvocht.
  2. Neem enkele eetlepels van het kookvocht en meng dit met de zurkel en olijfolie. Voeg hierbij het limoensap en mix. Steek door een fijne zeef.
  3. Leg de ham op bakpapier en droog deze in een oven van 110°C.
  4. Snipper het sjalotje en voeg hierbij de rest van de asperges. Stoof even op in een sauteuse met een beetje boter en voeg hierbij de groentebouillon. Kruid met peper en zout.
  5. Gaar en voeg op het laatste een scheutje room toe. Mix en steek door een fijne zeef.
  6. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze goudbruin in een sauteuse met een beetje olie.
  7. Droog de velkant van het kabeljauwhaasje en bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer in een diep bord de velouté met daarin de aspergepunten en aardappeltjes. Schik hierop de vis en werk af met de zurkelolie en gedroogde parmaham. Met dank aan BelOrta voor het recept.

Aanbevolen Producten