Download eBook

Bearnaise

Bearnaise-saus
Gerecht Saus
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 25 min

Ingrediënten

  • Gastrique:
  • 1 el water
  • 2 el witte wijn
  • 1 el dragonazijn
  • Voor de béarnaisesaus:
  • 150 g boter
  • 4 eidooiers
  • gastrique
  • handvol dragonblaadjes

Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers samen met de gastrique schuimig in een conische sauspan.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje en klop tot de consistentie van een mayonaise. Haal tijdig van het vuur om het stollen van de eieren te voorkomen.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de boter geleidelijk toe totdat je een gladde, homogene saus hebt verkregen.
  4. Voeg de fijn gehakte dragon toe en kruid af met peper en zout.

Aanbevolen Producten