Download eBook

Mousselinesaus

Dijonaisesaus
Gerecht Saus
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 3 el water
  • 100 g roomboter
  • citroensap
  • peper en zout
  • 45 ml half opgeklopte room

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op een laag vuurtje en schep het schuim dat ontstaan is met een pollepel of schuimspaan vanaf. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  2. Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
  3. Voeg het water en een paar druppels citroensap aan de eigelen toe en klop het geheel schuimig in een conische sauspan.
  4. Zet de pan op een laag vuurtje en klop tot de consistentie van een mayonaise. Haal tijdig van het vuur om het stollen van de eieren te voorkomen.
  5. Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe.
  6. Meng de half opgeklopte room onder de hollandaisesaus.
  7. Kruid met peper en zout.

Aanbevolen Producten