Download eBook

Aspergeroomsoep en toast met gerookte zalm

Aspergeroomsoep-met-gerooktezalm-toast
Gerecht Soep
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 040 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 aardappel
  • 250 ml gevogelte fond
  • 250 ml water
  • 200 ml room
  • 8 sneden gerookte zalm
  • 8 sneden bruin brood
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en de aardappel. Hou een paar koppen van de asperges apart. Kook de rest van de asperges samen met de aardappel in de fond en het water.
  2. Zodra de asperges en aardappel gaar zijn, mix het geheel. Haal eventueel door een zeef om de vezels uit de soep te verwijderen.
  3. Breng de gemixte asperges terug aan de kook, voeg de room toe en de aspergepunten. Laat alles even koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de soep met sneden gerookte zalm en geroosterd brood. Tip: Heerlijk met een gepocheerd eitje.

Aanbevolen Producten

 

-38%
TOP AANBIEDING