Download eBook

Aspergeroomsoep met krokant spek

Aspergeroomsoep-met-krokant-spek
Gerecht Soep
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 40 min

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 aardappel
  • 250 ml gevolgte fond
  • 250 ml water
  • 200 ml room
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 8 sneden bruin brood
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en de aardappel. Kook de asperges samen met de aardappel in de fond en het water.
  2. Zodra de asperges en aardappel gaar zijn, mix het geheel. Haal eventueel door een zeef om de vezels uit de soep te verwijderen.
  3. Breng de gemixte asperges terug aan de kook, voeg de room toe. Laat alles even koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak het spek en laat even afkoelen. Door het afkoelen wordt het spek lekker krokant. Grill ondertussen een paar sneden brood.
  5. Serveer de soep met het brood en spek.

Aanbevolen Producten

 

-38%
TOP AANBIEDING