Download eBook

Asperges met garnaaltjes, nori, rijst en dillemayonaise

asperges-met-nori
Gerecht Hapje
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 40 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 70 min

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 200 g hand gepelde grijze garnalen
  • 2 norivellen
  • 100 g rijst
  • enkele el mayonaise
  • een handvol dille
  • enkele el bloem
  • 3 eiwitten
  • ½ sjalotje
  • enkele el neutrale olie

Bereidingswijze

  1. Schil en gaar de asperges beetgaar in gezouten water. Verfris de asperges onder koud stromend water en bewaar ze tot gebruik in het afgekoelde kookvocht.
  2. Bak de rijst in een sauteuse goudbruin. Schud regelmatig. Laat afkoelen en mix samen met de norivellen.
  3. Breng in een sauteuse een beetje water met zout aan de kook. Dompel hierin de dille en verfris onmiddellijk in ijswater. Laat goed uitlekken en droog af. Mix met de mayonaise en het gesnipperd sjalotje. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de asperges in drie en droog ze even met keukenpapier. Klop de eiwitten los. Haal de asperges door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door het nori-mengsel. Bak ze in een beetje olie.
  5. Serveer met de garnaaltjes en mayonaise. Met dank aan BelOrta voor het recept

Aanbevolen Producten