Download eBook

Asperges met hollandaise en garnalen

Asperges-met-hollandaisesaus-en-garnalen
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 250 g garnalen
  • 150 g boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels water
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • peterselie of bieslook

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges voorzichtig maar grondig. Kook ze gaar in flink gezouten water. Laat de asperges uitlekken op een stoffen servet. Smelt de boter. Klop de eierdooiers, de drie eetlepels water en het citroensap op een zacht vuurtje tot schuim. Roer de gesmolten boter er langzaam onder. Warm de asperges eventueel nog een beetje op in boter en kruid met peper en zout. Serveer de asperges samen met de garnalen en de hollandaisesaus. Versier met een beetje peterselie of bieslook.

Aanbevolen Producten