Download eBook

Asperges met panna cotta van parmezaan en truffel

asperges-panacotta
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 40 min
Totale Tijd 70 min

Ingrediënten

  • 4 dl room
  • 3 g gelatine
  • 100 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 kl truffelpasta
  • 1 kl witte balsamico
  • 250 g panna cotta
  • enkele basilicumpluksels

Bereidingswijze

  1. Schil en gaar de asperges beetgaar in gezouten water.
  2. Zet ondertussen de room op het vuur in een sauteuse en warm deze lichtjes op. Los hierin de kaas op en kruid met peper en zout. Los hierin de gelatine op.
  3. Stort in vier kleine glaasjes of vormpjes zodat je ze later kan ontvormen.
  4. Rooster de pijnboompitten in de sauteuse of de oven.
  5. Verfris de asperges onder koud stromend water en bewaar ze tot gebruik in het afgekoelde kookvocht.
  6. Neem enkele eetlepels van het kookvocht en meng deze met de balsamico en truffelpasta.
  7. Warm de asperges lichtjes op en serveer met de panna cotta en werk af met de vinigraitte, pijnboompitten en basilicum. Met dank aan BelOrta voor het recept.

Aanbevolen Producten