Download eBook

Asperges op z’n Vlaams

Asperges-op-zijn-vlaams
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 30 min
Totale Tijd 50 min

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eigeel
  • ½ bussel peterselie
  • 200 g druivenpitolie
  • sap van 1 limoen
  • 100 g water
  • 3 g gelatine
  • 1 kg asperges
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 2 sneden wit brood
  • 1 el olijfolie
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Voor de espuma: Verwarm het water en los hierin de gelatine op en laat terug afkoelen tot kamertemperatuur. Was de peterselie en droog. Mix deze samen met de druivenpitolie en steek door een fijne zeef. Voeg hierbij de andere ingredienten en het water. Kruid met pezo. Vul de sifon van ½ l met de espuma en bewaar in de koelkast.
  2. Schil ondertussen de asperges en kook deze beetgaar in gezouten water. Verfris onder koud stromend water. Kook de eitjes hard en laat ze afkoelen. Plet ze met een vork.
  3. Snijd de sneden brood in blokjes van 0,5 cm en bak deze krokant in een beetje olie. Dompel de asperges even terug in het kookvocht om op te warmen.
  4. Smelt de boter in een sauteuse en meng met de eitjes. Kruid met pezo. Verdeel de asperges en eimengsel over vier borden en werk af met de espuma en zestes van limoen.

Aanbevolen Producten

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/aspergeskokenbe/www/wp-content/themes/flatsome-child/single.php on line 168