Download eBook

Carpaccio van witte en groene asperges met frambozen

Carpaccio-van-witte-en-groene-asperges-met-frambozen
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 8 groene asperges
  • 150 g lomo (varkenslende)
  • 75 g frambozen
  • geroosterde pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el framboosazijn
  • zuringblaadjes
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en snij de harde uiteinden af. Snij bij de groene asperges enkel het harde uiteinde weg.
  2. Snij dunne slierten van de asperges met een dunschiller of een mandoline.
  3. Dresseer de aspergeslierten nonchalant op een bord.
  4. Leg een aantal sneedjes lomo, frambozen en geroosterde pijnboompitten tussen de aspergeslierten. Werk af met een aantal blaadjes zuring.
  5. Maak een lichte dressing door de olie en de azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout. Druppel de dressing over de asperge-carpaccio en werk af met een beetje geraspte zeste van de citroen.

Aanbevolen Producten