Download eBook

Langoustines met risotto en asperges

Langoustines-met-risotto-en-asperges
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 50 min
Totale Tijd 80 min

Ingrediënten

  • 1 ajuin en 1 tomaat
  • 50 g boter & 100 g ijskoude boter
  • Voor de saus:
  • 5 cl cognac
  • Tijm en laurier
  • 12 groene asperges
  • Voor de risotto:
  • 100 g risottorijst
  • 20 g boter
  • 2 sjalotten
  • 5 dl groentenbouillon
  • 5 cl olijfolie
  • 40 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Houd alle parures of pelresten apart. Voor de langoustinejus: reinig de ui en snijd deze samen met de tomaat grof. Kleur de 50 g boter kort aan en doe er de ui, tomaat en langoustineschalen en -koppen bij. Stoof goed aan en flambeer met de cognac. Doe er de tijm en laurier bij en zet onder in water. Laat een 20 tal minuten inkoken. Giet door een fijne zeef en reduceer nogmaals, laat goed inkoken en werk af met de ijskoude boter onder voortdurend roeren.
  2. Reinig de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze samen met de risottorijst en wat tijmblaadjes aan in een klontje boter.
  3. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe en laat deze inkoken. Leg daarna een deksel op de pan, neem deze van de kookplaat en laat nog een 10 tal minuten nagaren.
  4. Werk af met geraspte parmezaanse kaas en een straal olijfolie.
  5. Steek dwars door de langoustines stokjes (dit is om ze niet te laten opkrullen). Rook de langoustines gedurende een 4 tal minuten in de Demeyere rookset. Schil de groene asperges en kook ze beetgaar in ruim water.
  6. Presenteer de risotto met daarop de asperges en de langoustines.
  7. Werk af met de langoustinejus.

Aanbevolen Producten