Download eBook

Risotto met asperges en bospaddenstoelen

Risotto-met-asperges,-venkel-en-bos-paddenstoelen
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 30 min
Kooktijd 45 min
Totale Tijd 75 min
asperges,

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 50 g parmezaan
  • 150 g witte asperges
  • 150 g groene asperges
  • 6 gekookte mini rode bietjes
  • assortiment bospaddenstoelen
  • 3 el olie
  • 1 kl balsamico-azijn

Bereidingswijze

  1. Versnipper de sjalot en look en stoof deze glazig in 1 eetlepel olie.
  2. Voeg de risottorijst toe en laat even mee stoven, blus na enkele minuten met een beetje kippenbouillon en laat inkoken. Herhaal dit proces tot de risottorijst gaar is. Roer regelmatig.
  3. Meng op het laatste de parmezaan onder de risotto tot een smeuïge massa. Kruid af naar smaak met peper of zout.
  4. Schil de witte asperges en snij het houtige uiteinde af. Snij bij de groene asperges enkel het uiteinde af. Kook de asperges beetgaar.
  5. Bak de bospaddenstoelen ondertussen in 1 eetlepel olie goudbruin.
  6. Warm de rode bietjes afzonderlijk op en breng op smaak met een beetje balsamico-azijn, olie, peper en zout. Doe dit in een aparte pan want de bieten verkleuren de risotto snel tot een roze massa.
  7. Breng de verschillende ingrediënten samen op het bord, rasp nog een beetje parmezaan over het geheel en werk af met een paar druppels goede olijfolie.
  8. Tip: De ideale bereiding van asperges is: de stengel koken en de koppen stomen. Gebruik hiervoor een hoge cylindrische kookpot waarbij de koppen boven water staan.

Aanbevolen Producten