Download eBook

Risotto met asperges en romige gorgonzola

Risotto-met-asperges-gorgonzola-en-hazelnoetn
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 45 min
Totale Tijd 60 min

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 50 g parmezaan
  • 250 g witte asperges
  • 100g gorgonzale
  • 20 tal geroosterde hazelnoten
  • 2 el olie

Bereidingswijze

  1. Versnipper de sjalot en look en stoof deze glazig in 1 eetlepel olie. Voeg de risottorijst toe en laat even mee stoven.
  2. Blus na enkele minuten met een scheut kippenbouillon en laat inkoken. Herhaal dit proces tot de risottorijst gaar is. Roer regelmatig.
  3. Meng tot slot de parmezaan onder de risotto tot een smeuïge massa.
  4. Schil ondertussen de witte asperges, snij de uiteinde af en kook ze beetgaar. Snij in blokjes en meng ze onder de risotto. Hou een paar aspergetopjes over voor de decoratie.
  5. Dresseer het bord met een laag risotto en dresser de aspergetoppen erop. verkruimel een handvol gorgonzola over het geheel. Bestrooi tot slot met verkruimelde geroosterde hazelnoten.

Aanbevolen Producten