Download eBook

Salade van asperges met eend en sinaas

Aspergesalade-met-eend
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 20 min
Kooktijd 10 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 1,5 kg asperges
  • 1 eend filet
  • 1 sinaasappel
  • 100 g hazelnoten
  • 50 g gruyèrekaas
  • 1 el pompoenpitolie
  • een handvol rucola
  • 1 kl honing
  • 50 g boter

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en gaar ze 5 min in gezouten water. Verfris de asperges onder koud stromend water en bewaar ze tot gebruik in het afgekoelde kookvocht.
  2. Neem enkele eetlepels van het kookvocht en meng hierbij de pompoenpitolie, Het sap van ½ sinaasappel en de honing. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de eendenfilet rosé in een beetje olie of boter en laat afkoelen. Snijd in dunne plakjes.
  4. Hak de noten en snijd zestes van de sinaasappelschil. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de asperges in drie of vier en bak deze even op in een sauteuse met een beetje boter. Kruid met peper en zout.
  6. Meng met de rucola en verdeel over de borden. Werk af met de eend, vinaigrette, enkele kaasschaafsels en gehakte noten. Met dank aan BelOrta voor het recept.

Aanbevolen Producten

 

-38%
TOP AANBIEDING