Download eBook

Sint-jakobsoester met palmhart, sinaasappel en asperges

Sint-jakobsoester-met-palmhart,-sinaasappel-en-asperges
Gerecht Voorgerecht
Aantal Personen 4
Bereidingstijd 15 min
Kooktijd 15 min
Totale Tijd 30 min

Ingrediënten

  • 4 palmharten uit blik
  • 16 groene asperges
  • 1 chilipeper
  • 5 cl wokolie
  • 1 sinaasappel
  • 3 el sojasaus
  • 3 el maïzena
  • 1 dl water

Bereidingswijze

  1. Snij de sint-jacobsoesters doormidden, de palmharten in schijfjes, de chillipeper in fijne reepjes (verwijder de pitjes al dan niet voor de pikante smaak) en de groene asperges in gelijke stukjes.
  2. Doe de olie in de wok en roerbak de oesters kort maar krachtig gedurende 1 minuut.
  3. Voeg de palmharten, de groene asperges en de chilli toe. Rasp de buitenste schil van de sinaasappel en vermeng dit in het gerecht.
  4. Breng op smaak met het sap van de sinaasappel en de sojasaus. Wok een tweetal minuten.
  5. Los de maïzena op in het water. Giet dit op de wokmengeling en laat kort opkoken om te binden.
  6. Werk af met geraspte zeste van appelsien.

Aanbevolen Producten

 

TOP AANBIEDING