
Gerecht | Hapje |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 45 min |
Kooktijd | 10 min |
Totale Tijd | 55 min |
Ingrediënten
- 16 witte asperges
- Voor het beslag:
- 100 g zelfrijzende bloem
- 75 g Panko (Japans paneermeel)
- 150 ml blond abdijbier
- 2 eiwitten, stijfgeklopt
- zout
- 1 el olie
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten van het beslag, behalve de eiwitten, goed tot een klontervrije massa. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten.
- Schil de witte asperges ondertussen en kook ze beetgaar.
- Verwarm de friteuse tot 180°C.
- Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag tot een luchtige massa.
- Dep de asperges droog alvorens ze door het beslag te halen en te frituren.
- Serveer met een lekkere tartaarsaus.
Aanbevolen Producten