
Gerecht | Recepten |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 10 min |
Kooktijd | 10 min |
Totale Tijd | 20 min |
Ingrediënten
- 150 g witte asperges
- 30 g boter
- 75 ml room
- 1 aardappel
- 1 l kippenbouillon
- 2 plakjes gerookte zalm
- pistachenoten
Bereidingswijze
- Snij de koppen van de witte asperges en hou ze apart. Snij de rest van de asperges in grote stukken.
- Schil de aardappel en snij deze in grote stukken. Kook de asperges en aardappelen gaar in de kippenbouillon.
- Mix alles goed doorheen en giet door een zeef om de vezels te verwijderen.
- Breng de gezeefde soep terug aan de kook en roer de room eronder, laat inkoken tot de gewenste dikte en laat afkoelen in de koelkast.
- Serveer de gazpacho met fijne reepjes gerookte zalm en stukjes pistachenoten.
Tip: zeer lekker met een gepocheerd eitje!
Aanbevolen Producten
€16,95