Download eBook

Gyoza’s met asperge

Gyoza's met asperges recept
Gerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen 2
Bereidingstijd min
Kooktijd min
Totale Tijd 0 min

Ingrediënten

  • Goed voor ca. 20 gyoza's:
  • 5 asperges
  • 2 kaffir limoenblaadjes, fijn gesneden
  • 5 shiitake paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • scheutje olie
  • 10 blaadjes koriander, fijn gesneden
  • 2 g geraspte gember
  • peper en zout
  • 20 gyoza velletjes
  • Voor de dressing:
  • 180 g koolzaadolie
  • 60 g soyasaus
  • 1/2 teen look
  • 20 g suiker
  • 1 el sushiazijn
  • peper
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snij ze in brunoise (fijne blokjes). Snij de shiitake paddenstoelen ook in brunoise. Snipper de sjalot.
  2. Zet de wok op een medium vuur en doe een scheut olie in de pan. Wanneer de olie heet is kan je de sjalot, asperge en shiitake beginnen wokken.
  3. Na 1 minuut kan je de kaffirblaadjes, gember en koriander toevoegen. Wok nog even mee en kruid stevig af met peper en zout.
  4. Neem nu een gyoza velletje en strijk deze helemaal in met een beetje water. Leg een lepeltje vulling in het midden en vouw toe. Druk de randen stevig tegen elkaar zodat deze niet los komen.
  5. Zet de wok weer op het vuur en doe een scheutje olie in de wok. Plaats je gevulde gyozatjes voorzichtig in de wok en zet het vuur iets hoger. Wanneer de gyozas beginnen bakken giet je een scheut water in de pan en zet je er onmiddellijk een deksel op zodat de stoom in de pan blijft. Nu mag je de wok weer op medium vuur zetten en wachten tot het water volledig is verdwenen. Dit duurt enkele minuten.
  6. Neem voorzichtig het deksel van de wok en serveer samen met de dressing!
  7. De dressing: Weeg alle ingrediënten goed af en mix.

Aanbevolen Producten

 

Aanbieding!
Aanbieding!
159,00 99,00
Aanbieding!
16,95 13,50
Aanbieding!
Aanbieding!
62,95 49,95
Aspergeskoken-e-book-left
ALLES WETEN OVER ASPERGES?

ASPERGE E-BOOK

Gratis downloaden

Download het nieuwe asperges E-book 
en ontdek nog meer aspergerecepten, tips en tricks

DOWNLOAD