
Gerecht | Recepten |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 10 min |
Kooktijd | 15 min |
Totale Tijd | 25 min |
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 3 el water
- 100 g roomboter
- citroensap
- 10 basilicumblaadjes
- kleine bussel peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Smelt de boter op een laag vuurtje en schep het schuim dat ontstaan is met een pollepel of schuimspaan vanaf. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
- Neem de eieren en scheid het eiwit van het eigeel.
- Voeg het water en een paar druppels citroensap aan de eigelen toe en klop het geheel schuimig in een conische sauspan.
- Zet de pan op een laag vuurtje en klop tot de consistentie van een mayonaise. Haal tijdig van het vuur om het stollen van de eieren te voorkomen.
- Voeg de gesmolten boter voorzichtig toe. Hak de kruiden fijn, meng ze onder de hollandaisesaus en kruid af met peper en zout.
Aanbevolen Producten
€21,95
€309,00