
Gerecht | Hoofdgerecht |
---|---|
Aantal Personen | 4 |
Bereidingstijd | 10 min |
Kooktijd | 25 min |
Totale Tijd | 35 min |
Ingrediënten
- 150 g witte asperges
- 4 eieren
- 100 ml room
- 50 g gemalen gruyère kaas
- 1 rol bladerdeeg
- bieslook
- 1 zalmfilet
Bereidingswijze
- Plaats de bladerdeeg in een taartvorm. Druk de randen mooi aan en snij het overtollige deeg weg.
- Tip: leg eerst een vel bakpapier in de vorm. Zo plakt het deeg niet aan de taartvorm.
- Prik met een vork gaten in het deeg, zowel op de bodem als op de randen.
- Bak het deeg 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Meng in een kom de eieren, room, versnipperde bieslook en gruyère kaas tot een geheel. Kruid met peper en zout.
- Kook de gekuiste asperges beetgaar en snij ondertussen de zalm in kubussen van 2 cm. Doe de zalm en de asperges in de taartvorm en overgiet met het eiermengsel.
- Bak de quiche goudbruin.
Aanbevolen Producten
€16,95
Aanbieding!
Aanbieding!