Download eBook

Mousselinesaus in 4 stappen, gegarandeerd succes

Sfeer-Zwilling-Pro-Klopper-37160-025-0

Wat is er beter dan een lekkere mousselinesaus of bearnaise bij je asperges? Maar hoe begin je daar aan? In 4 stappen tonen we je hoe jij de beste saus kan maken.

uitgelichte-afbeelding-aspergeskoken-moessiline-saus

1. Alles start met goede ingrediënten en kwalitatieve tools.

Zet de benodigde ingrediënten klaar zodat je je daar al geen zorgen over hoeft te maken. Voor een succesvolle emulsie neem je best een kwalitatieve conische sauteuse die de warmte goed verdeelt en met afgeronde randen zodat de saus niet in de randen kan aankoeken.

2. Klop tot schuim

Klop de de eigelen en het vocht eerst tot schuim.

3. Verwarm op een laag vuur

Zet dan de sauteuse op een laag vuur en klop de mousseline tot mayonaisedikte. Wanneer je de bodem van je pot ziet bij het kloppen dan ben je er. Klop in een 8-vorm zodat je zeker alle randen raakt.

4. Voeg de boter toe

Haal van het vuur en voeg beetje bij beetje de boter toe. Blijf grondig kloppen. Stop met het toevoegen van boter wanneer de emulsie begint te blinken als een mayonaise.

Dankzij deze simpele en praktische tips worden hollandaises, bearnaises, sabayons etc vanaf nu een koud, of beter gezegd warm, kunstje.

Aspergekoker-sticky-footer

RESTO by DEMEYERE

Aspergepan

De originele aspergesmaak voor € 49 ipv € 79.